תיקון פסיעה גסה

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 10/10/12 11:18 כד בתשרי התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב.

יש לי שאלה.

אני יודע שחז"ל אומרים שמי שפוסע פסיעה גסה אז נוטלים מאור עיניו,

ושמעתי שהתיקון של זה הוא שתיית יין של הקידוש ובמקום אחר זה להסתכל על נרות שבת או שרק לראות את עצמי בהשתקפות של כוס היין.

אני כבר שנה ומשהו סובל מבעיה בעין שאני רואה כמו נקודה שחורה רצה איתי בעין ימין, הלכתי לרופא עיניים והוא אמר שאין טיפול נגד זה וזה ילווה אותי לכל החיים.

עכשיו מהי הסגולה שיכולה בע"ה להועיל להסיר ממני את הבעיה?

ותוכל להדריך אותי איך בדיוק אני עושה זאת??

תודה רבה!

תשובה

בעזה"י

שלום,

אינני מתעסק עם סגולות בייחוד לא למקרים כאלו הדורשים רפואה אמיתית.

א. ראשית, שמירת העיניים מדברים רעים- לעולם היא חשובה ונכונה. להקפיד לא לראות דברים רעים, דברים לא צנועים, אלימות קיצונית וכו'.

ב. עין טובה- להקפיד להסתכל על אנשים בפרט ועל המציאות בכלל בעין טובה, לראות את הטוב שבבני האדם ואת הטוב הקיים במציאות (לעיתים רק בעומק המציאות)
לפרגן לאנשים אחרים לא לקנא (עין צרה) ולא לכעוס על אנשים אחרים/על המציאות/על הקב"ה.

ג. לחפש ולמצא את הטוב במציאות ובאנשים מסביבך וגם בך עצמך (ראה תורה רפ"ב הידועה בליקוטי מוהר"ן).

ד. אם חשקה נפשך אפשר ללכת לרב שידוע שהוא מתעסק בפנימיות ובסוד ולהתייעץ עימו אולם להקפיד שמדובר על מישהו שבוודאות הוא ישר ואינו לוקח כסף עבור יעוץ או ברכה. חשוב להגיע אליו אישית משום ששמו של האדם ולעיתים פגישה עמו משמעותיים במקרים כאלו.

רפואה שלימה ובריאות איתנה במהרה
אור