תחיית המתים וגלגול נשמות

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 21/12/12 13:01 ח בטבת התשעג

שאלה

שלום לכבוד הרב

יש לי שאלה בתדודתי אמרהל י שבתחיית המתים אננחו נקום בגוךף אחר משמע בגלגול בגוף חדש אהאם זה נכון והאם עדיין יש גלגולים כי אני שמעתי דעה שבחבלי המשיח לא יהיו עוד גלגולים עם מי הצדק?

תשובה

בס"ד

גילגול זה דבר קיים על פי האמונה ביהדות, והאר"י הרחיב את התייחסותו לכך.
באיזה גוף מתגלגלים או חוזרים בתחיית המתים אינני יודע, מה שכן כותב הרמח"ל הוא שהגוף חייב להתבלות (דהיינו לחוות מיתה) על מנת שגם הוא יקבל את השכר בתחייתו.

אבל אם כל זה העיקר הוא להתרכז בחיים ובשליחות שלנו בעולמנו זה במהלכם

כל טוב