תומכת לידה בשבת

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 09/08/06 09:45 טו באב התשסו

שאלה

סימתי קורס תומכת לידה,האם מותר לנסע ללידה בשבת באוטו שלי ,היות והיולדת מגיעה ממקום אחר לבית-החולים?

תשובה

אם יש סכנה ליולדת בלעדייך, ובכלל זה שהיא לא תהיה רגועה וכדומ', יש עקרונית מקום להקל.
אך ככלל לא הייתי מתיר זאת ללא נהג גוי. עלייך לדאוג מראש שיהיה לך תמיד נהג גוי שיוכל לעשות עבורך את השרות הזה. ככה גם תוכלי לחזור, משא"כ ברכב שלך בוודאי שאסור יהיה לך לחזור. (בכל מקרה חזרה מותרת רק בתוך תחום שבת מהתורה עד כ12 ק"מ מקצה הערוב של העיר בה נמצא הבית חולים.