תהילים

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 06/06/14 13:45 ח בסיון התשעד

שאלה

שלום הרב.

אני קורא תהילים אבל לפעמים קשה להתחבר למה שכתוב כי חלק גדול מהפרקים מדברים על אויבים של דוד שהוא מקווה שהוא ינצח אותם והם ייכנעו לו וגם אם יש לי איזה מישהו שרבתי איתו אני לא אכוון עליו את הפרקים האלה כי בסופו של דבר אני רוצה להשלים איתו ולא לקוות לנצח אותו במלחמה ולקוות שהוא ימות . אז איך אני אמור להתחבר לפרקים האלה ועל מה לכוון?

תשובה

שלום וברכה,
אתה מעלה שאלה טובה, כיצד להתחבר לפרקי תהילים שאינם נוגעים לחייך.

אכן גדולי ישראל כתבו בשבח אמירת פרקי תהילים. ספר תהילים שימש לעם ישראל כמפתח לתפילות בזמנים שונים.

כמובן שמומלץ לחפש שאת הפרקים הנוגעים במקום שבו האדם רוצה להתפלל באותה העת, אך מאידך צריך לדעת שעצם אמירת מזמורי התהילים יש בכך סגולה, גם אם התוכן שבהם אינו נוגע ורלוונטי לקושי שבו אנו נמצאים.

לגבי הכוונה שלך בפרקים על שונאי דוד אתה יכול לחשוב על שונאי דוד שרצו להרגו ולפגוע בו, ולבקש מה' שישמיד את כל שונאנו ומבקשי רעתנו.

מעבר לכך, אם יש לך זמן פנוי, מומלץ שתשקיע מעבר לקריאת תהילים בלימוד התורה כולה. שעל התורה נאמר שהיא "סם חיים" ועשויה להועיל רבות למענך ולמען עם ישראל.

בברכה רבה,
הלל מרצבך