שמפו וסבון בפסח

חדשות כיפה הרב דוד לוי 02/04/09 20:00 ח בניסן התשסט

שאלה

בס"ד.

שלום כבוד הרב,

הועלתה בבית שאלה לגבי העובדה שנותנים כשרות לסבונים ושמפו, ובייחוד בעניין הפסח.

למה חומר שאינו ראוי למאכל, ואין כוונה לאוכלו כלל, צריך בכשרות?

בתודה מראש, עדו.

תשובה

שאלתך ידועה ומפורסמת
חמץ אסור בהנאה וחלק מההנאה לדעות מסוימות זה גם ממכירתו או מכך שמורחים אותו על הגוף. ואז השאלה האם חמץ שאינו אכיל מותר להנות ממנו בפסח או לא.

מחלוקת רחבה זו היא לגבי חמץ שנהנים ממנו.
יש חמץ שלא נהנים ממנו כלל ולא צריך הכשר לפסח ואין מה להחמיר וזה חומרי ניקוי וכד'

לכן דעתי שתמרוקים צריכים כשרות לפסח גם אם לא אוכלים אותם [בפרט שאלו המיוצרים באירופה לעיתים קרובות מיוצרים מאלכוהול של חיטה] וסבונים ושמפו רגילים לא צריכים כשרות לפסח .
ותמיד מותר לתת כשרות למה שלא צריך.
לצרכן זה מיותר
חג שמח וכשר דוד לוי