שמות

חדשות כיפה רבני בית הלל 21/11/12 18:13 ז בכסלו התשעג

שאלה

שלום אני בהריון ומצפה לבן זכר .

אחי ז״ל נפטר בעודו בן 18 גיל צעיר מאוד

שמו היה אסף .

נאמר לי שאסור לקרוא לילד על שם אדם שנפטר צעיר

עלה בי רעיון לשלב את שמו של אחי ז״ל בשמות ילדיי

כלומר לקחת אות משמו ולשלב אותה בשם כל ילד שיהיה לי

בעזרת ה׳ . הילד הראשון עם א׳ השני עם ס׳ והשלישי עם פ׳

האם דבר זה רצוי ומותר ? או שזה אותה משמעות כמו

לקרוא על שם אדם שנפטר צעיר ?

תשובה

שלום רב

אמת כדבריך, רבים נהגו שלא לקרוא שם אחרי מי שמת בגיל צעיר והסבירו הטעם משום שהורע מזלו של הנפטר, וחוששים שלא יתלווה מזל רע זה גם לתינוק שנולד. אולם, ההקפדה אינה בכל מקרה ורבים שלא חשו לכך כלל ונימוקם שמכיוון שהשם שיינתן הוא בעל משמעות חיובית (אסף - ראש המשוררים, מבני לוי), ניתן לקרוא כך לילד, וסומכים על הכלל האומר, שמי שאינו מקפיד בעניינים סגוליים בלתי מובנים (כמו קריאת שם) - אין מקפידים עמו מן השמיים.

אם בכך זאת חוששים, הפתרון שהצעת- פיצול האותיות בין כמה שמות- הוא מצוין, ובכזה מקרה בוודאי שאין מקום לחשוש למזל רע כי כבר שונה השם.

אפשרות נוספת להוסיף שם שני על השם ´אסף´ וגם כאן פנים חדשות באו לכאן ואין חשש למזל רע.

כל טוב ובברכת הריון מוצלח ולידה קלה,

דרור פיקסלר

(התשובה ניתנה מהרב דרוד פיקסלר)

רבני בית הלל משיבים על שאלות גם בפייסבוק - כנסו עכשיו - http://www.facebook.com/B.Hillel?filter=2