שילבש האדם בראש חודש איזה מלבוש חדש

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/03/16 03:54 כו באדר א'

שאלה

כתוב בספרים שילבש האדם בראש חודש איזה מלבוש חדש, והסימן הוא חמ""ש חליפות שמלות (בראשית מה, כב). חמ""ש ר""ת חודש מועד שבת יחליף שמלותיו.

שאלה:

1. אני חוזר בתשובה ורציתי לדעת האם כך ראוי לנהוג. האם כל חודש רצוי לקנות למשל חולצה חדשה? האם זה לא יוצר מצב שיהיו לי המון בגדים מיותרים אחרי תקופה של שנה?

2. אמנם קראתי זאת מהקדמה של הלכות ראש חודש, אך לפי הפסוק כתוב גם שבת שזה כל שבוע. וזה לא נשמע לי הגיוני להחליף כל שבוע למלבוש חדש.

אולי בכלל הכוונה של ההלכה אינה בגד ממש חדש מהחנות, אלא בגד מיוחד כגון חולצה לבנה שאיני נוהג בחול כדי להדר את קדושת היום?

תשובה

שלום
1. בהלכה לא מופיע עניין החלפת הבגד בראש חודש. הדבר מופיע במקורות פנימיים, וכך נהגו הגר"א והראי"ה קוק.
יש נוהגים ללבוש בגד מיוחד או בגד שבת. אך ודאי שאין צורך בבגד חדש.
2. בשבת יש ללבוש מלבושים מיוחדים אך לא בגדים חדשים דווקא.
חזק ואמץ