שידוכים- מה לעשות??

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/07/10 23:22 יד באב התשע

שאלה

שלום לרב

אני בת 23 וחצי ויוצאת כבר שנתיים וחצי.

אני חושבת שהבעיה שלי היא כזאת: לפני שנתיים יצאתי עם בחור שהיה מאד נראה לי אבל לפי הפגישה לא ידעתי אם גם לו נראה ולכן בטלפון אמרתי לו שאני מתלבטת כי רציתי לשמוע את דעתו האמיתית ולא שיצא איתי שוב כי אני רוצה. בכל אופו הוא אמר שמבחינתו היה טוב אבל הוא בדיוק השתחרר מהצבא ומרגיש שדברים עוברים לידו והוא לא יודע אם יוכל עכשיו לבנות קשר. לא הראיתי לו את זה אבל נורא התאכזבתי.. מאז שנפרדנו אף אחד לא נראה לי ואני תמיד משווה אליו. אני יודעת שאני עושה טעות ויכול להיות שהוא בכלל לא מתאים לי וזאת התלהבות של פעם אחת אבל אני לא מצליחה להשתחרר מזה. לפני כחצי שנה (לאחר שהייתי צריכה לגייס מלא אומץ) בקשתי מהחברה שהכירה ביננו שתבדוק אם הוא יהיה מעוניין לצאת שוב. היא ביררה בעקיפין ואמרה לי שהוא תפוס. אמרתי לעצמי שאת ההשתדלות שלי עשיתי וזה כנראה לא בשבילי ולשכוח מזה. אני באמת משתדלת אבל לא מצליחה אולי סתם הכנסתי לעצמי סרטים לראש עליו או בכלל על איזושהי דמות שלא קיימת. אבל קרה לי כבר פעמיים שיצאתי עם בחורים בערך 6 פעמים ואז נבהלתי ונפרדתי. כי לא הצלחתי ליצור קשר רגשי. אני ממש מבולבלת ולא יודעת כיצד לנהוג ואשמח לקבל הדרכה וייעוץ מהרב.

תודה רבה

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א.ניסחת בצורה מדויקת את המצב שבו את נמצאת, וזה מעיד על מודעות גבוהה לתהליכים שאת עוברת. וזה טוב מאוד.

ב.את אומרת שנכנס לך איזה סרט של הבחור ההוא, ואת לא מצליחה להשתחרר ממנו,
אז תכניסי לראש סרט אחר, אבל ממש סרט, שיצאת איתו והיה טוב אבל ככל שעבר הזמן ראית שיש לו חסרות כמו לכל אחד, ולאט לאט ירד לך החשק וההתלהבות ממנו, ולא ידעת איך לסיים את הקשר והכל נמשך ונמרח, וכבר אין לך עצבים להמשיך בסתמיות הזאת ואחרי כמה חודשים נופל לו האסימון והוא אומר לך שלא נראה לו,ואמרת לעצמך שהחיינו!!,
והנה את נמצאת בדיוק באותו מצב, רק בלי הסיוט.
אז תגידי תודה למי שחסך לך את כל זה!

וכשתרגישי שאת נקיה מהסרט הקדום תהיה יותר מוכנה ליצור קשר רגשי עם מי שמיועד לך באמת.

שתזכי להקים ביתך בשמחה!!

בברכה,

דני ארגמן