שז

חדשות כיפה מכון שלזינגר 18/10/04 12:04 ג בחשון התשסה

שאלה

בס"ד

שלום רב!

ברצוני לשאול האם לשז"ל מרובה בתקופת הרווקות תהיה השפעה על חיי הנישואין? כמו כן, האם שז"ל יכול לגרום בחיי הנישואין לאימפוטנציה או לעקרות?

תודה מראש!

תשובה

שלום רב!
שאלתך התקבלה במכון שלזינגר.

להלן תשובתו של הרב ד"ר מרדכי הלפרין:

א. לשז"ל מרובה בתקופת הרווקות יכול שתהא השפעה מסויימת על חיי הנישואין.
השפעה זו קטנה יותר ככל שגיל הנישואין צעיר יותר וככל שהריבוי האמור קטן יותר.
ב. לא ידוע על מנגנון על פיו שז"ל יכול לגרום לאימפוטנציה או לעקרות, פרט לעצם החרדה מכך.
חרדה יכולה לגרום (ובעיקר להחמיר) אימפוטנציה מסיבות אחרות, וכן יש לחרדה גם השפעה שלילית מסויימת זמנית על הפוריות.

מידע רפואי הלכתי ומאמרים בנושא רפואה והלכה ניתן למצוא באתר האינטרנט של מכון שלזינגר: www.medethics.org.il

ליאורה משה
רכזת פרוייקט השו"ת הבינלאומי ברפואה והלכה
מכון שלזינגר
ת.ד. 3235
ירושלים 91031, ישראל
טל': 02-655-5266
פקס: 02-652-3295
דוא"ל: irp@medethics.org.il
אתר אינטרנט: www.medethics.org.il