שבת חתן

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 15/06/05 02:39 ח בסיון התשסה

שאלה

בע"ה

מתי מקיימים שבת חתן (נישואין)

משפחתינו מעורבת (אשכנזים, ספרדים), כך שאין עניין של מסורת.

החתונה בי"ג בתשרי תשס"ו

מה תהיה פרשת השבוע לשבת חתן זו?

תודה

תשובה

בע"ה
קודם כל, מזל טוב.
למה כוונתכם ב"שבת חתן"? האם השבת בה נוהגים שהחתן עולה לתורה ושרים לכבודו? האשכנזים נוהגים לעשות זאת בשבת שלפני החתונה כלומר בשבת פרשת "האזינו". ואילו הספרדים נוהגים לאחד זאת עם שבת ה"שבע ברכות" שהיא השבת שאחרי החתונה, ואצלכם זה יכול להיות גם בחג ראשון של סוכות.( היום גם רב האשכנזים מעלים את החתן לתורה בשבת שאחרי החתונה בנוסף לשבת שלפני.
אם אין מנהג ברור ,מסתבר שעיקר השמחה היא לאחר החתונה ויש לקיים זאת או בחג הראשון של סוכות או בשבת חול המועד.
נאחל לכם בית מלא שמחה תמיד,
אליעזר