שבת חתן בחג סוכות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 27/02/13 19:23 יז באדר התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מעוניין לקיים חתונה ביום ג׳ כח בתשרי... האם זה אפשרי לקיים את ״שבת חתן״ בסוכות ראשון או שזה רק בשבת? אם זה שבת האם אפשר בשבת של סוכות?

תשובה

שלום לך ומזל טוב לחתונתך,

אני שמח שאתה מתחתן ומצטער שאתה דוחה את החתונה כל כך - מדוע לא תתחתנו לפני חג הפסח הקרוב.

שבת חתן הוא מנהג לעלות לתורה את החתן בשבת שלפני/אחרי חתונתו. אני מעדיף את המנהג שאחרי החתונה כי בשבת שלפניה החתן והכלה לא צריכים להיות יחדיו ושמחת חתונה בלי כלה - מה זאת עושה.

אין מעבר לעליה לתורה שום חובה או ענין בשבת זו.

בשבת שאחרי החתונה - במקרים מסוימים מברכים 7 ברכות אחרי הסעודה.

בברכה ובשמחה
דוד לוי
להבהרה ולשאלות נוספות 098987548