שאלות בקשר להלכה

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/01/08 22:39 ה בשבט התשסח

שאלה

בס"ד

שלום! יש לי כמה שאלות:

א'-מה עדיף לבת שעדיין לא התפללה תפילה ביום ובגיע סוף זמן תפילת מנחה*להתפלל ליד בנים או לא להתפלל בכלל?

ב'-מדוע אסור לבנים לראות בנות מתפללות?אני יודעת שזה בגלל צניעות, אבל אם תוכל לפרט קצת יותר, אני אודה לך.

ג'-האם מותר למרוח קרם לשיער בשבת והאם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים?

תודה רבה ויישר כח ענקי על העבודה המדהימה שאת עושים!!!!

תשובה

ב"ה

שלום,

הנכון הוא למצוא דרך לתפילה. ואם זזה המצב, אפשר לגשת לצד ולהתפלל. אין לבטל תפילה בשל כך.

מי אמר שאסור לבנים לראות בנות מתפללות? אם בנים נמצאים בזמן תפילה, אז אסורה ההסתכלות מצד הפרעה בכוונה בתפילה.
ואם לא מדובר בזמן של תפילה, ברור שאסור הסתכלות קבועה אלא רק התבוננות אקראית.
ראוי שלא למרוח קרם על השיער בשבת

בברכה,

שי