הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/05/09 11:41 יט באייר התשסט

שאלה

כבוד הרב שלום

רציתי לדעת משו שמסקרן אותי ולא מצאתי עליו תשובה: בתפילת שחרית יש קטע אשר בו מונים את הדברים החשובים שאין להם שיעור שזה ביכורים פאות ראיון גימלות חסדים ולימוד תורה....

הכל ברור בלי חוץ מראיון.... מהו אותו ראיון ומדוע הוא מושווה לשאר הדברים המצויינים בנ"ל? הרי שאר המצוות הן מצוות שאין כדוגמתן אז מהי החשיבות של אותו ראיון לעומת השאר?

ואם אני כבר בנושא אם אפשר בבקשה לדעת בנושא של הפאות (מדברים על הפאות בפנים נכון ולא פאות של קציר?) בכל מקרה אם אפשר לדעת איזה מן הפאות מתכוונים ואם זה פאות של פנים אז מדוע הפאות נחשבות למעלה כל כך גדולה של מצווה ככמעט ברמה לש לימוד תורה?

תודה רבה

תשובה

שלום

הראיון היא מצוות העליה לרגל למקדש.
העליה למקדש מרוממת את האדם ונותנת לו כח וחוויה רוחנית גדולה, האדם מתמלא בה, ומתוך כך מקדש את חייו הרגילים ביום יום.

הפאה היא מצווה להשאיר בפאת השדה חלק לעניים.
מצוות פאה היא ענף משורש כל התורה- 'ואהבת לרעך כמוך', ועל כן היא כה חשובה.

כל טוב