רב לחתונה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 21/10/04 23:36 ו בחשון התשסה

שאלה

האם ניתן שאדם המכיר את המצוות על בוריין ובהחלט מבין בהלכות למרות שאינו רב יחתן אותנו

האם ישנן נשים בארץ המוסמכות לחתן בני זוג

האם ישנה אפשרות לומר טקסטים אישיים בחופה

תשובה

בעז"ה

שלום רב,

ע"פ חוקי מדינת ישראל כל עניני האישות נקבעים ונרשמים על פי הרבנות הראשית (וזאת על מנת לשמור על אחדות העם). לכן חייב להיותר רב מוסמך בחופתכם.
עם זאת, אם יש חבר טוב שרוצים אפשר לכבדו בהנחיית החופה, הקראת הכתובה, שבע הברכות וחלק גדול מהתפקידים שהרב עושה בדרך כלל, הכל בתאום מראש עם הרב שנמצא בחופה ובטוחני שישמח לסייע לכם.

מהסיבה הנ"ל אין נשים בארץ המוסמכות לנהל חופה, אבל גם אותן אפשר לשלב במקומות המותרים שוב, בתאום ובדיקה עם רב מוסמך.

טקס החופה שלכם, הוא האירוע הכי חשוב והכי קדוש והכי מרכזי בחייכם, חשוב מאד שלא תתנו לו לעבור על פניכם בלי לתפוס אותו בכל מהותו ועוצמתו.
אתם בהחלט רשאים לשלב טקסטים אישיים בין החלקים השונים של טקס הקידושין במהלך החופה.
ובטוחני שהם יוסיפו הרבה קדושה ומיוחדות לחופתכם.
גם דבר זה יש לעשות בתיאום מראש עם הרב עורך החופה.

בברכת התורה,

בניהו ברונר