קשה לי תעזור לי בבקשה..

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/07/10 02:04 טז באב התשע

שאלה

קשה לי כל כך לחיות... "לנשום" את המצוות של ה'..

קוראים לי עדי ואני בת 15 וחצי...

בהיותי בת 14 חזרתי בתשובה הייתי חילוניה שלמה! לא שומרת שבת ולא הכי מאמינה ,במיוחד הייתי חסרת ידע...

הרב אני עוברת ניסיונות כל כך קשים שאני נשברת... ההורים שלי התגרשו המצב כל כך מסובך.. שכאילו אני מרגישה רוב הזמן לבד ...

אני לומדת באולפנה כעת סיימתי שנה ראשונה שם... החופש הזה אני יורדת מאוד מבחינת הדת ... אני נמצאת בכל כך הרבה נסיונות וקשה לי לעבוד ולשמור את המצוות האלה (חשוב להדגיש שחזרתי בתשובה לאט לאט...) תתן לי עצות שיחזקו אותי אני לא רוצה לחזור למה שהייתי..

חשוב לי לומר שאני ואחותי הגדולה חזרנו בתשובה .. שאר המשפחה נשארה ...לצערי בבקשה תעזור לי אני כל כך מאמינה בה' ואוהבת אותו אבל אני מרגישה שאני חוטאה הרבה ולא עומדת בניסיונות ושוכחת שאני בת של מלך או שאני מתעלמת מיזה.. מה לעשות? אני אבודה ואין לי עם מי לדבר כי אחותי לא בבית רוב הזמן...

תודה רבה

תשובה

ב"ה,

לשואלת שלום,

א.את לא לבד, ה' איתך!! ושמח בכל מה שאת עושה,
ואומר לעצמו אשרי שיש לי כאלה בנות!
בסך הכל בת 14 ומצליחה לעבור תהליך של התחזקות ורוצה עוד להתקדם!!

ב.את מרגישה בדידות וזו הרגשה מאוד קשה, במיוחד בנסיבות של גירושי הורים, את צריכה לעשות כל מאמץ למצא חברות שמתאימות לך חברתית ורוחנית, ממש להתאמץ!

ג.חשוב שתארגני לך את היום בצורה מסודרת מסביב לדברים ערכיים,
להכין לו"ז ולוחופש ולדעת מראש מה את עושה,
להתחיל את היום במצוות! תפילה, לימוד, עזרה לאמא.. (איני יודע מה מערכת היחסים בינת לבין אימך, אבל קצת יוזמה בארגון הבית ועוד כל מיני דברים קטנים יכולים אולי לתת לה נחת בתוך המשבר הגדול שלה).
למצא דרך להתנדבות וכדומה.

ד.חשוב לא ליפול לעצבות, עם כל הקושי האישי והמשפחתי, למצא נקודות אור בחיים ויש כאלה לרוב אם מתמקדים בהם.לעשות מעשים שמשמחים אותך.

ה.תפילה!! לבורא עולם שינחה אותך בדרך יושר.

שתזכי להמון שמחה,

בברכה,

דני ארגמן