קטניות אצל קרובים- דחוף!

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 05/04/07 13:13 יז בניסן התשסז

שאלה

בס"ד

שלום!

אני אשכנזייה ומתארחת בחג אצל קרובים (מרוקאים) שאוכלים קטניות. אני מפחדת שהם יעלבו אם אני לא אוכל דברים מסויימים ואני לא רוצה לבקש מהם לבשל במיוחד בשבילי... (אני מתארחת לבד ולא עם כל המשפחה.)

האם יש הקלות כלשהן?

תודה רבה וחג שמח!

איילה

תשובה

מותר לך לאכול כל מאכל שאינו קטניות שבושל לאו דווקא עבורך אלא עבור כולם אף שבושל בכליי קטניות
כמו כן כל תשבשיל שרובו אינו קטניות מותר לך לאכול , כיוון שהקטניות בטלו ברוב (רמ"א ומשנה ברורה)
מאותה סיבה ומסיבות נוספות (שהשמנים המצויינים בהמשך אינם קטניות ) אין בעיה לאכול תבשיל שהתבשל בשמן סויה או קנולה