'קול באישה ערוה'

חדשות כיפה הרב דוד לוי 04/04/09 23:19 י בניסן התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול שאלה שמטרידה אותי קצת בימים האחרונים.. באולפנא בה אני לומדת בשעת התפילה נוהג ראש האולפנא 'לעשות שמח' לפני התפילה ומדרבן את הבנות לשיר שירי קודש לפני התפילה להתרוממות הרוח והמתקת הדינים כך שגם הוא שר וכן רוב מי שנוכחת באולם.רציתי לשאול האם לא חל על הרב איסור של"קול באשה ערוה"? האם יש לו היתר כלשהו לשמוע שירת נשים?

אשמח לדעת מה דעת הרב על כך, תודה!

תשובה

ראשית כדאי שתשאלי שאלה זו את ראש האולפנה, בעדינות הראויה כפי שתלמיד שואל את רבו ["לא כך לימדתנו רבנו]

באופן כללי יש מקום להקל כאשר בנות שרות ביחד ולא ניתן לזהות קול מסוים אלא ישנו בליל של קולות.

נהגו, בצדק, רבנים וראשי אולפנות לסמוך על קולא ולהמצא במקום בו בנות שרות ביחד.

חג שמח דוד לוי