צריבת דיסק מותר?

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 07/06/02 04:05 כז בסיון התשסב

שאלה

שלום

יישר כוחכם על האתר המצויין.

ברצוני לברר את דעת ההלכה :האם מותר לצרוב לשימושי הפרטי ואם לא הייתי צורב בודאי שהייתי קונה ,אולם החוק מתיר זאת?

בברכה

תשובה

בס"ד
אסור לאדם לצרוב\להעתיק שירים\תוכנות מקלטות\תקליטים\דיסקים שנמכרים בשוק. כל העתקה כזו היא גזל.
אם קנית את הקלטות\תקליטים\דיסקים בכסף מלא - מותר לך להעתיק אותם לצורכך, לצורך גיבוי וכד' ומותר לך להשתמש במקור או בגיבוי. אבל אסור לך לתת את הגיבוי למישהו אחר לשימוש כי זאת העתקה האסורה.
בתוכנות יש דין מיוחד והוא שאם הם לא נמכרים יותר בשוק כי יש גרסאות יותר מתקדמות של התוכנה הזו והחברה לא מוכרת יותר את הגירסה הישנה - מותר להעתיק ולהעביר אותה מיד ליד.
בברכה