צניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/12/07 17:31 כא בטבת התשסח

שאלה

שלום, יש לי שתי שאלות שונות בעיניני צניעות.

1.מהו הגדר ההלכתי המקל ביותר בנוגע למחשוף?

2. אני בחורה בת 21 מדריכה קבוצת נערים בגילאי 15-17.שאינם שומרי מצוות וחלקם שומרי מסורת. רציתי לברר מבחינה הלכתית האם יש איסור לגעת בפריט לבוש שנמצא על הגוף של החניך מבלי לגעת בגופו כאשר אני נזהרת מאוד ממגע ישיר. לדוג' כשאני רוצה לגרום לחניך לקום למשוך לו בשרוך של החולצה. העיסוק המשמעתי קשה לי גם כך ועוזר לי במקום שאצטרך לבקש ממנו לקום 3 פעמים להבהיר לו את זה במהירות.(אני לא יכולה כמו מדריך אחר להרים אותו וככה הם מבינים יותר מהר) אני לא מזלזלת באינטיליגנציה שלהם פשוט ראיתי שכשככה הם נענים יותר מהר ואני לא רוצה לבזבז או לתת מקום נכבד לעיסוק בעיניני משמעת טכניים.

תודה.

תשובה

ב"ה

שלום,

א. עד העצמות הבולטות בבית החזה
ב. אני לא חושב שזה מותר. מציע לך לא לנהוג בדרך זו. זה עלול לפגוע בגבולות.

יישר כח ובהצלחה,

שי