צניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 09/12/01 14:33 כד בכסלו התשסב

שאלה

האם יש הבדל מבחינת ההלכה בין לשמוע קול אישה, לבין שמיעת בנות שרות במקהלה?

האם יש הבדל בנושא השיר?

האם יש הבדל באישיות הזמרת?

תשובה

ב"ה

שלום,

באופן עקרוני אין הבדל בין שמיעת קול אישה בודדת לבין שמיעת מקהלה. אומנם, היה מי שהביא לידי ביטוי את ההבדל בין אחת למקהלה בשל העובדה שרוצים לסמוך על העובדה ש"תרי קלי (שתי קולות) לא משתמעי".
הכלל הזה נראה לי מסובך ומורכב. לפי זה אין לאפשר שירת מקהלה כאשר מספר מצומצם של בנות שרות במספר קולות ואז מבחינים בקול של כל אחת בנפרד. ולכן, הכלל הזה מורכב ומסןבך. ניתן להשתמש בו בשעת צורך.
ברור שיש הבדל רעיוני בסוגי השירים. כשהאוירה הכללית היא אוירה רצינית כגון כששרים שירי קודש או שירים מן הסוג הזה.

אין ספק שלתכני השירים השפעה. ככלל, שירים שיש בעיה בתכנים שלהם אסור לשיר אותם בלי קשר לשאלת קול באישה.

ככלל, דומה בעיני שרצוי ליסד מסגרות רבות לנשים בהן תוכלנה לבטא את עצמן מבלי קשר לשאלת "קול באישה". אסור להחניק את הכשרונות וליצור תחושה של "אסור". מדוע שבנות לא תשרנה בקולן הנאה בפני...בנות אחרות?

כל טוב,

שי