ציונות דתית

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/01/08 22:29 ה בשבט התשסח

שאלה

האם הציונות הדתית היא פשרה בין החילוני לחרדי? האם אנחנו פשרנים?

תשובה

ב"ה

שלום,

ואני חשבתי שהתיאוריה הזו כבר חלפה מן העולם.
ההבחנה בין תפיסת העולם החרדית לבין תפיסת העולם הדתית לאומית הינה מהותית ויורדת לשורשה של תורה ואמונה.
תפיסת העולם הדתית לאומית רואה בציבור, באומה, חלק מהותי מהתגלות ה' בעולם. לפיכך, לחיינו הציבוריים השלמים: למדינה, לצבא, לכלכלה, יש משקל רוחני גדול.
כיוון שכך, אנו נחלקים ביחס למדינה.
מחלוקת נוספת נוגעת להיקף החיים הדתיים. אנו רואים בחקלאות ובמדע דרכים לגילוי השכינה ולפיכך איננו מחנכים את כל בנינו ובנותינו לראות בלימוד התורה מקצוע כי אם אורח חיים. כדי שנוכל לפתח חיים שלמים אנו זקוקים לת"ח שיעסקו גם בישובו של עולם.
כמו כן, אנו נחלקים ביחס לחילוניים ולחילוניות. אנו רואים בהם עולם שלם הקשור אלינו באחוה, שהרי ציבו"ר כולל את כל חלקיו. איננו מאמינים בהפרדותמכלל ישראל.

אומנם,
יש להבחין בין ציונות דתית כתפיסת עולם לבין התנהלותם של חלק מחברי הקהילה הדתית לאומית.
לכן, יש להמשיך להשפיע על הציבור להתעמק בעוצמת תורת הציונות הדתית.

בברכה,

שי