פסוק לשם מעוז

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/10/04 00:07 ל בתשרי התשסה

שאלה

שלום רב!אח שלי יחגוג בעז"ה בר מצווה עוד חודשיים,ורציתי לדעת אם אתה יודע על פסוק מתאים להזמנה.שמו מעוז,ולידתו בסביבות חנוכה.(או פסוק שקשור לשם,או לחג) תודה רבה!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

מן הסתם על הפיוט מעוז צור כבר חשבתם וראה גם תשובתי " מי כתב את הפיוט מעוז צור ישועתי " ב:https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=36147

יש הרבה פסוקים בתנ"ך עם השם הזה למשל :
תהלים פרק כז

(א) לְדָוִד יְדֹוָד אוֹרִי וְיִשְׁעִי מִמִּי אִירָא יְדֹוָד מָעוֹז חַיַּי מִמִּי אֶפְחָד:

תהלים פרק ס

(ט) לִי גִלְעָד וְלִי מְנַשֶּׁה וְאֶפְרַיִם מָעוֹז רֹאשִׁי יְהוּדָה מְחֹקְקִי:

ישעיהו פרק כה

(ד) כִּי הָיִיתָ מָעוֹז לַדָּל מָעוֹז לָאֶבְיוֹן בַּצַּר לוֹ מַחְסֶה מִזֶּרֶם צֵל מֵחֹרֶב כִּי רוּחַ עָרִיצִים כְּזֶרֶם קִיר:

מזל טוב,

עוזיאל