פסוק להזמנה לחתונה

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 30/07/09 23:40 ט באב התשסט

שאלה

אני מתחתן בע"ה בכ' אלול, ורציתי לשאול איזה פסוק ראוי או נהוג שיהיה על ההזמנה. שמעתי כל מיני הצעות, שצריך להזכיר את ירושלים, או את השמות של החתן והכלה, ואולי פסוק רלוונטי מן הפרשה של השבת שבע ברכות. הפרשה של השבת של שבע הברכות היא נצבים וילך, והפסוק הראשון של הפטרת נצבים מאוד רלוונטית ומוצאת חן בעיני. ורציתי לשאול אם קוראים את ההפטרה הזו באותה שבת, ואם לא, האם עדיף לבחור פסוק אחר. תודה.

תשובה

בס"ד

מזל טוב!

נכון שהרבה נוהגים לכתוב פסוקים או משפטים על ההזמנה, אבל ודאי שאין בזה חיוב או משהו כזה.
אני מעדיף משפטים ולא פסוקים בגלל בעיית הגניזה שהרבה לא מודעים לה לצערנו.
תתייעץ עם בת זוגתך, אשתך לעתיד ותבחרו יחדיו את המשפט שהכי מתאים לכם.

שתזכו להקים בית נאמן בישראל ובנין עדי עד לעבודתו יתברך!