פירוש חלום

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 08/11/11 11:14 יא בחשון התשעב

שאלה

שלום, אני בת 15 ולפני 6 שנים סבתא שלי נפטרה,היא הייתה אדם קרוב אליי מאוד.

אני מאמינה בבואו של המשיח,ואני תמיד אחכה לסבתא שלי שהיא תחזור.

חלמתי לא מזמן שהיא הייתה ליידי ,ושאלתי אותה הרבה שאלות,אחד מהם זה מתיי היא תחזור,היא ענתה לי שבחופש הגדול הבא.

אבל

היא בקשה ממני בקשה מוזרה , לשבת עם אבי במידבר למשך שבוע ולהכין חפץ מקש,לא ממש הבנתי. האם זה מסמל על זמן מסויים?או שזה לא קשור לחזרה שלה ?

ברצוני לדעת מהו פירוש החלום

תודה רבה ,דורין.

תשובה

בעזה"י

שלום,

אני סבור שהאדם יודע הכי טוב מה פירוש חלומותיו משום שהחלומות נובעים ממנו ומעולם המושגים שלו.

פגישה עם אבות אבותינו בחלום בד"כ מסמל את העבר הלפיד והעברת הידע העתיק והמסורת.
ייתכן ויש משהו שכדאי לשפר ביחסים עם אביך, להיות איתו, לדבר איתו.
אולי הקש שייך לדבר פשוט, לחיים פשוטים, פשוט להיות
ובנוסף קש בד"כ טווים, קושרים יחד- ואולי זה מסמל לשיפור היחסים הפשוטים עם אביך...

נסי לחשוב בתוכך מה יכול להיות שהחלום מסמל, מה מנסים לומר לך לשפר, לתקן לעשות טוב יותר.
לא צריך להלחץ- הקב"ה לא שולח מסרים שאיננו יכולים להבין, רק צריך להתרכז ולחפש בתוכנו.

בברכה
אור