פירוש השם

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 05/09/11 22:01 ו באלול התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב.

קוראים לי דליה ויש משהו שמטריד אותי.

נכנסתי לחנות לספרי קודש ודיפדפתי בספר כזה שמדבר על פירושי שמות לפי הקבלה והיה רשום שם שהשם שלי לא מביא מזל ושכדאי

להחליף את השם.

לפני יומיים חברה שלי אמרה לי שהיא קראה ספר שקשור גם לפירושי שמות ושהיה רשום שם על השם שלי שהוא לא מביא מזל .

אני בת 22 ואף פעם לא אהבתי את השם שלי אבל לא חשבתי לשנות אותו כי זה השם שלי!

אבל עכשיו זה כבר מטריד אותי כי אני חושבת על זוגיות בע"ה,על לימודים....ואולי באמת כדאי לשנות את השם?!

אני אשמח לקבל תשובה ותודה רבה על זמנך!

תשובה

אינני מבין בנשואים כאלו, אבל אני כן יודע לומר בוודאות שלא מספרים כאלה ניתן ללמוד ולהסיק מסקנות. כל מה שיש בחנויות על קבלה ונושאים מיסטיים, זה לכל היותר מושגים למתעניין המתחיל (ובמקרה הגרוע - שטויות בלבוש קבלי ומפתה) .
ענין ההרגשה שלך- אם זה מאד חשוב לך, תשאלי אדם מקובל אמיתי,.