פוריות

חדשות כיפה הרב שי פירון 15/01/08 20:32 ח בשבט התשסח

שאלה

שלום לרב! ותודה מראש על הזמן והעזרה!

אנחנו זוג אשר זכינו ב"ה להתחתן לפני כ-8 חודשים. מערב ליל הכלולות ועד כה אנו מנסים להכנס להריון אך לצערנו הרב- לשווא. עדיין אינני מהריון ואנו לחוצים מאוד. החלטתי לקחת את הדברים בידים ופנינו לרופא נשים בעיר.הרופא הפנה אותנו לבדיקות שונות לי ולבעלי כגון- בדיקת זרע,אולטרסאונד באגן ובדיקות דם הורמונליות בעת המחזור..ושאלותי הן:

1. מראיה כללית של האחות במרפאה התברר שהעיקוב בכניסתנו להריון היא בשל ההגדרה הרפואים "עקרות על בסיס דתי", כלומר, כיון שאני מבייצת בערך 4 ימים לפני הטבילה אנחנו מפספסים בכל חודש את יום הביוץ- האם מותר מבחינה הלכתית לקחת כדורים לדחיית הביוץ על מנת שאבייץ בערב הטבילה?

2. האם מותר לערוך את הבדיקה של בעלי-שכיון שניתן לאבחן את הזרע עד שעה מהוצאתו מאיבר המין של בעלי והרופא הבודק זאת עובד רק ביום מסויים בשעה 16:00 עלינו לקיים יחסים באמצע היום ובעלי צריך לשמור מעט מהזרע שמוציא בתוך הנרתיק שלי ולשפוך לתוך כוס שאותה ניקח מייד למרפאה- האם דברים אלה מותרים?

אשמח לקבל תושבה בהקדם האפשרי כיון שזה דחוף לנו מאוד!!!

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

שלום,

1. בודאי שמותר. אני ממליץ לך לגשת לרופאים המכיריפ את הבעיה ולקבל הנחיה רפואית.
2. לתועלת רפואית הדבר מותר בהחלט. נכון להחשיך את המקום

בכל מקרה, אני מציע לא למהר ולהלחץ. גם הלחץ משחק תפקיד. אנא, הרגעו, היו ביחד, באהבה וקרבה גדולה.
דעו שהכל לטובה.

אני גם לא הייתי ממהר לעשות את כל הבדיקות ביחד.
ראשית בדקו אם מדובר בעקרות דתית.

אני משוכנע שהכל יבוא על מקומו לטובה.

בשורות טובות!!!!

שי