עצה בנושאי משפחה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/06/09 23:20 יט בסיון התשסט

שאלה

בס"ד

כבוד הרב גלעד שטראוס שליט"א

אנחנו בתקופה של פרשת דרכים בחיים

נשואים הרבה שנים ילדים שיהיו בריאים

גרים כרגע בשכירות בדירת 3 חדרים שזה תמאים לא פשוטים

אנחנו חושבים על מעבר לדירה יותר גדולה והאפשרות היחידה לקנות בישוב ששם הרבה יותר זול מאשר בעיר

אנחנו מאוד פוחדים משנוי ,להעביר ילדים בתי ספר

התלבטות לא פשוטה

נשמח לברכה ועיצה

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,
לצערי, אני נמנע מלענות לכם. אבל חשוב לי להסביר מדוע מפני שיש לעניין צד עקרוני. להמחשת דברי אשווה לרגע בין רב ורופא.
יש דמיון מסוים בין שאלה הלכתית ושאלה בריאותית. זו דואגת לבריאות הגוף וזו לבריאות הרוח.
בשני המקרים מדובר ב"מומחים" = רבנים או רופאים. שמעניקים פתרון לאנשים שיש להם בעיה.
לבעיה קטנה ונקודתית יש פתרון קטן ונקודתי. גם ברפואה אפשר לתת פתרונות פשוטים לבעיות פשוטות, כך גם ברבנות.
על נושאים עקרוניים אפשר לדון דיון עמוק - על צדדי הבעיה והפתרונות השונים האפשריים, גם ברפואה וגם ברבנות. כאן לא מציעים תשובה לאיש אלא ברור של נושא.
אבל יש בעיות מורכבות. ברפואה מדובר על אדם שיש לו מיחושים כאלה ואחרים. אדם כזה צריך לפגוש רופא באופן אישי שיתרשם ממכלול המצב הגופני ומורכבותו ויציע פתרון מתאים.
כך גם אצל רבנים.
מתוך השאלה שלכם עולה שאתם אנשים רציניים. אתם מבינים שיש לשאלה שלכם צדדים שונים:
ראשית עצם המעבר, שנית הדילמה הכלכלית, שלישית השאלות החינוכיות. יש גם שאלה של התאמה והשתלבות שלכם - אנשים מבוגרים, בקהילה.
אז אם אתם רציניים וגם אני רוצה להיות רציני, האם זה יהיה רציני להשיב לכם מתוך הכרות אתכם ב - 10 שורות של אתר "כיפה"?
לא זו הדרך. חישבו על רב שאתם נותנים אמון בשיקול הדעת שלו ובהכרות שלו עם המקומות והבעיות (אולי רב הישוב שחשבתם להצטרף אליו). תאמו פגישה עם רב. הציגו את הנושא לכל רוחבו ועומקו, אז תדעו שאתם מתמודדים נכון עם הדילמה שלכם. בהצלחה!