עצבות ודיכאון

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 06/11/16 16:20 ה בחשון התשעז

שאלה

שלום אני היתי לומד בישיבה עד לפני שלש שנים שאז נהיו לי כל מיני חרדות ופחדים שלא נתנו לי מנוח וברפואה קוראים לזה או סי די ובגללם אני עזבתי את הישיבה ואני 3 שנים נמצא בבית לא יוצא וכל היום בדיכאון ועצבות חמורה וני כל הזמן בוכה לה' לפעמים באמצע הלילה וכאילו אני מרגיש שהשמיים ננעלו ואניי אוהב את ה' ומחמת כל היסורים שיש לי מתחיל להתערר אצלי האמונה לא יודע מה לעשות בבקשה תעזרו לי

תשובה

בס"ד

בכדי שתוכל לחזק את הקשר שלך עם הקב"ה, אתה צריך קודם כל לחזק את עצמך, אני מציע לך לפנות לאנשי מקצוע בתחום הטיפולי העוסקים בקשיים שאתה מתאר על מנת להתגבר עליהם. כמו כן מציאת מסגרת שיש לה כלים לסייע לך בקשיים שהעלית.

ה' אוהב אותך , " ואפילו בהסתרה שבתוך ההסתרה אני עומד " הקב"ה נמצא אתך ומלווה אותך תמיד, הוא נתן לך קשיים ובד בבד את הכוח להתמודד . לפעמים להתמודד לבד זה קשה ובגלל הקב"ה חנן בני אדם אחרים בכוחות שיעזרו לך .

שערי תפילה אינם ננעלים, תמשיך להתפלל , דבר עם ה', קרא תהלים. תמצא או תיעזר במכרים למצוא רב במקום מגוריך שיוכל ללוות אותך רוחנית בצורה אישית ונכונה יותר.

יה"ר שתהיה לך רפואת הנפש ורפואת הגוף