על סוכות ויום כיפור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/10/12 20:39 יז בתשרי התשעג

שאלה

יש לי שאלות שאמח שאקבל עליהן מענה בהקדם האפשרי

1.האם מותר לכתוב במחשב בחול המועד סוכות? (ספרים, שירים וכד')

2.האם חובה לאכול בסוכה כל יום?

3.האם אסור לכתוב בדף בחול המועד סוכות?

ויש לי עוד שאלה שלא ממש קשורה אבל היא מסקרנת אותי

אם מישהו חוזר בתשובה כל החטאים שלו נמחקים נכון? אז אם מישהו חוזר בתשובה ביום כיפור הוא עדיין צריך לצום? הרי צמים על מנת לכפר על החטאים

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. מותר לכתוב במחשב בחול המועד.

2. אין חובה לאכול בסוכה מלבד בליל חג ראשון. יש איסור לאכול לחם ומזונות מחוץ לסוכה. אבל מי שאוכל רק פירות, ירקות, מוצרי חלב ובשר וכד´ יכול לאכול בלי סוכה.

3. אסור לכתוב בחול המועד מלבד כאשר יש צורך דחוף.

4. כדי לכפר על החטאים צריך לצום בכל היום כולו. רק צום מלא מכפר על החטאים (לאחר שעשו גם תשובה על החטאים).