עבודה בחול המועד

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 07/10/14 16:12 יג בתשרי התשעה

שאלה

שלום,

רציתי לשאול האם מותר לי לעבוד בחול המועד כמוכר של חוברות ללימוד אמונה?

תשובה

בס"ד
שלום וברכה
ראשית צריך לדעת שאסור לעבוד בחול המועד. חול המועד הוא זמן של קודש שאסור במלאכה, ורק מה שהתירו חז"ל לעשות בו מותר, אך לא מעבר לכך.

במסכת אבות (ג, יא) כתוב, כמה צריך להיזהר שלא לבזות את המועדים: "רבי אלעזר המודעי אומר: המחלל את הקודשים והמבזה את המועדות… אף על פי שיש בידו תורה ומעשים טובים, אין לו חלק לעולם הבא".
וכן נאמר בגמרא (פסחים קיח, א): "אמר רב ששת משום רבי אלעזר בן עזריה: כל המבזה את המועדות - כאילו עובד עבודה זרה"

למעשה, ישנם מספר מקרים שהתירו בהם לעבוד:
א. צורך המועד.
ב. פועל שאין לו מה לאכול.
ג. דבר האבד (כגון שיפטרו אותו אם לא יעבוד).

מכיוון שבעבודה זו יש צד של הפצת תורה וחיזוק עם ישראל לעבודת ה', ויש הזדמנות מיוחדת דווקא בחול המועד למכור את החוברות הללו - נראה שיהיה מותר לעשות זאת בחול המועד אף בתשלום.

בברכת מועדים לשמחה.