סוכות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/10/11 10:30 יא בתשרי התשעב

שאלה

בהמשך לשאלה שלי -

תוכן השאלה:

כבוד הרב שלום,

בביתנו יש פרגולה ובה אנו בונים את הסוכה.

הסוכה מורכבת מקיר אחד של הבית 3 דפנות מבד. את הסוכה את בונים כך שלמעלה ולמטה מרכיבים קרשים שאליהם אנו מחברים את הבד עצמו עם אזיקונים רבים למעלה ולמטה. את הקרשים מרכיבים לפרגולה הקיימת בצורה חזקה.

למעלה בפרגולה יש לנו כיסוי מעץ אך אבי הוריד כמה מוטות ועל גבי זה אנו מניחים ענפים.

רציתי בבקשה לדעת האם הסוכה כשרה בצורה כזו?

(אין מקלות/חוטים נוספים על דפנות הסוכה)

מעבר לזה,מה ניתן לעשות במקרה והסוכה לא כשרה? (גם מבחינת הסכך וגם מבחינת הדפנות עצמן)

תודה רבה וחג שמח!

תוכן התשובה:

שלום וברכה

קשה לי לענות על שאלה זו, כיוון שאני מוצא כל סיבה לשאלה. לאור התיאור - הסוכה נראית כשרה לחלוטין.

אולי כדאי שתבהיר מה הספק שלך, ומדוע אתה חושב שהסוכה לא כשרה, ואז אוכל אולי להבין מה הבעיה.

כל טוב

הספק הוא בשני עניינים:

א. מבחינת הדפנות. ראיתי בסוכות רבות שיש 3 מוטות ברזל/3 חוטים חזקים בגובה המספיק ע"מ שהדופן תקרא דופן. ואצלנו אין דבר כזה..

האם נחוץ או מספיק שזה מחובר לקרקע ע"י הקרשים שמוחזקים חזק מאוד לרצפה??

ב. מבחינת הסכך,מותר שהסכך יהיה באופן זה?

סליחה על ההטרדה,ותודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

א. זו חומרא הנובעת מפסול דפנות מתנדנדות. אולם אם הדופן מחוברת באזיקונים גם למטה - אין צורך בזה.
ב. אין כל בעיה בהנחת הסכך בדרך זו.

כל טוב