סוכות

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 20/09/10 17:44 יב בתשרי התשעא

שאלה

מימה מותר לקשור את הסכך (איזה סוג חוטים)

תשובה

שלום

הסכך צריך להיות מחומר הכשר לסכך. קשירתו ע"י דברים הכשרים לסכך ודאי מותרת, אך קשה לבצע זאת.
שימוש בחומרים שאינם כשרים לסכך, לא פוסלים את הסכך, שכן מדובר בכמות סכך זניחה (חבלים, אזיקונים וכדומה)
הבעיה היא, העמדת הסכך ע"י דבר המקבל טומאה. כאן יש לדעת שהקפדה על אי שימוש ב"מעמיד" המקבל טומאה זה חומרה, שכן מעיקר הדין לרוב הפוסקים, אין ה"מעמיד" פוסל את הסוכה. ואם נרצה לחשוש לשיטה זו המלצתי להניח את הסכך על גבי קרשים והם מעמיד כשר, ולהניח על גבי הסכך כמה קרשים שיחזיקו את הסכך ברוח מצויה.
ואז לקשור את הקרשים העליונים לתחתונים, עם חבל, אזיקון וכו'.
כך נוצר מצב שהסכך עומד ברוח מצויה גם ללא מעמיד המקבל טומאה, וכדי שהסכך לא יתעופף ממשב רוח חזק החבלים נותנים "ביטוח".

חג שמח