נסיעה באוטובוס

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 15/10/04 00:29 ל בתשרי התשסה

שאלה

שלום !

אני לומד בשיבה בגוש קטיף ואני צריך כל שבוע להיות ביום ראשון בשעה 11.00 והאוטובוס הראשון שיוצא הוא ב8.30 לגוש קטיף והאוטובוס השני שיוצא הוא ב 11.15 ואוטובוס של 8.30 יש מלא חילים וחילות והחילות נדחפות ואני שומר נגיעה וכולם דוחפים ואז ככה יוצר מצב שאנו נוגעים יחד וגם אין לי מקום באוטובום וב 11.00 מתחילים שעורי קודש השאלה שלי אם אני צריך לצאת ב8.30 לגוש קטיף או לחכות ל 11.15 אבל אם אני אצא ב 11.15 אני יפסיד שעורי קודש ואם אני יפסיד ככה אני לא יגע בבנות מה לעשות

תשובה

שלום ישר כח על יראת השמים ממנה נובעת השאלה
מהבחינה ההלכתית במגע כפוי ושאינו של חיבה אין איסור ,ולכן אין איסור לעלות על אוטובוס דחוס ,אם כי כמובן ראוי למצוא את המקום בו ניתן לא לגעת או לפחות להמעיט כמה שיותר
אך מעבר לשיקול ההלכתי קיימת השאלה עד כמה הדבר טורד את מנוחתך ומשפיע עליך כגון להגיע למצב של הרהור וכדומה שכן אם זהו המצב אזי כדאי לנסוע באוטובוס המאוחר יותר.
ברצוני להדגיש כי כשכתבתי שאין איסור נגיעה זה כמובן רק אם האדם אינו מכוון ולא רוצה בזה אך אם אדם מעוניין במגע זה כמובן הדבר נחשב כמגע של חיבה האסור לו
בברכה
אלישע