נישואים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 01/04/09 13:10 ז בניסן התשסט

שאלה

לרב שלום

אני נפגש עם בחורה נפלאה, ןב"ה החלטנו להתארס

אך ישנה בעיה- הבחורה מפחדת "מהשלב חיים" של הבאת ילד לעולם.(חוששת בעיקר מכל מה שכרוך בכך -אחריות..)

כנראה שזה נובע מהעובדה ששנינו סטודנטים והפרנסה תגיע ב"ה אבל בדוחק..

השאלה שלי היא האם מטרת הנישואין היא רק הקמת משפחה עם ילדים? (-מה שיגרום לנו לרדת מהרעיון לקחת את הקשר 'צעד קדימה'..)

או שניתן לדחות את שלב ההריון עד שהבחורה תסתגל ב"ה למצב.

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה,
על הפרנסה אתה אחראי ולא היא.
היהדות מפלה את האשה לטובה ומטילה את כל אחריות הפרנסה על הבעל [אגב הבית הוא עיקר ההוצאה ולא הילד הנוסף בשלב הזה]

בחיים צריך לעשות סדר עדיפויות ובד"כ הקמת המשפחה במקום גבוה ו"העיתוי לא מתאים" עלול להיות בכל שלב ובכל גיל ונימצא חלילה גם ללא ילדים.

לכן הצעתי שתשוחחו על כך ביחד עם משהו לא בהכרח קרוב מידי שיעזור לכם לראות כיצד מסתדרים.
במקרים קיצוניים לומדים באוניבסיטה בתורנות כל אחד מבני הזוג
אם זו החלטתכם - לחיות ביחד - ממשו אותה באופן שלם כמה שיותר מוקדם ובעזרת ה' תרויחו חיים מאושרים ארוכים
בברכת חג שמח
מזל טוב ובהצלחה
דוד לוי 09-8987548

[אם תירצו אתם יכולים לבוא אלי אחרי החג]