נטילת ידיים בלילה לאישה מניקה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 14/04/07 23:38 כו בניסן התשסז

שאלה

האם צריך ליטול ידיים בלילה לפני שמניקים תינוק? והאם צריך ליטול ידיים שהולכים להכין לתינוק דיסה?

תשובה

נטילת ידיים צריך לצורך תפילה (ראש), ולדעת הרשב"א רק פעם ביום כשמתעוררים בבקר משום בריה חדשה.
שני הטעמים הללו לא שייכם במקרה שלך.
יש טעם נוסף משום רוח רעה שלא ברור אם היא קיימת בימינו. הרמב"ם השמיט את כל ההלכות הקשרות לרוח רעה, אך בשלחן ערוך פוסק לחשוש.
לכן לכתחילה ודאי שראוי ליטול , אם זה מאוד קשה אז יש להקל לפני שמניקים שלא ליטול