נזם

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 16/06/05 18:10 ט בסיון התשסה

שאלה

שלום הרב,

רציתי לדעת מה דעתו בנושא נזם באף בימינו.

אשמח אם תפרט.

תודה

תשובה

בע"ה

לבושו וחיצוניותו של אדם הם תוצאה של אישיותו ותרבותו , ובאותה מידה גם משפיעים עליה.נזם באף , בימינו, משוייך תרבותית לתרבות שאינה יהודית שורשית, ולכן או שהוא בא ממקום של חיפוש קשר לתרבות כזו , או שהוא בא להחצין אותה. לכן, למרות שנשות ישראל בזמנים אחרים התקשטו בנזמים, נראה לי שהיום זה לא מתאים.
נדמה לי שנזם באף אינו מוסיף קדוש השם לפחות מבחינת החברה .
לגבי הבת עצמה , אם נחמד לה הנזם ,אין בזה איסור וצריך לשקול על פי אופיה של הבת , וזה מסור לה בעיקר, אם כי תמיד רצוי להתייעץ גם עם הורים ואולי מדריכה וכד'.