נדר

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 11/04/07 14:55 כג בניסן התשסז

שאלה

שלום.

מאז שהתחתנתי אני מכסה את השיער אבל לא תמיד את כל השיער.

לפני כמה זמן היה חשש שאמא שלי חולה והיא עשתה כל מיני בדיקות. אני ממש נלחצתי ואמרתי שאני מקבלת על עצמי לכסות את כל השיער רק לאמא שלי יהיה טוב.

לאחר מכן אני חשבתי והגעתי למסקנה שהייתי פזיזה בהחלתה שלי. האם מה שעשיתי נחשב נדר או לא. ואם אני עכשיו לא אכסה את כל השיער זה יפגע באמא שלי או לא? אני אמרתי " אני מקבלת על עצמי לכסות את כל השיער" ולא אמרתי " בלי נדר" מה עלי לעשות? אני פשוט לא רוצה להיות מחוייבת , אני יודעת שהכי טוב זה לכסות את השיער אבל אני רוצה לדעת אם אני לא אכסה עכשיו את כל השיעער זה יפגע באימי או לא.

ואם זה נדר אז איך עושים התרת נדרים.?

תודה.

תשובה

יש לחוש שמה שעשית נחשב לנדר. בכל מקרה זה שאת מקיימת את הנדר או לא לא אמור לפגוע באימא שלך, כיוון שהיא כבר לא אחראית לנדרים שלך.
כדי להתיר את הנדר עלייך לפנות לרב הקהילה או השכונה שלך והוא יצרף שני אנשים נוספים והם ביחד יוכלו להתיר לך את הנדר