מתי זה זרע לבטלה - לבנים בלבד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/02/06 10:46 יב בשבט התשסו

שאלה

אני נער שגדל בבית דתי ממוצע, ובתקופה האחרונה חזרתי בתשובה, ולצערי הרב אני נכשל הרבה זמן בפגם הברית, ועכשיו אני עובד על זה קשה...

שאלתי היא מתי זה נקרא שהוצאתי זרע לבטלה

[מצונזר]

אני מודה לך מאוד, התשובה תקל עלי מאוד!

תשובה

בס"ד

אני לא מכיר אדם שלא רואה אשה. ויכול להיות שהוא גם ראה נשים בלבוש לא צנוע. ובכל את הוא נשאר קדוש.

ולמה?
כי הענין הוא החיפוש אחריהן. ההליכה ברחובות שבהן הן מצויות. בשפת הים או בטלויזיה. בעיתונים הצהובים או בסרטי זימה.

במסכת דרך ארץ רבה פרק ראשון מלמדים אותנו כמה חשובה ["קדושת העינים"] שם כתוב:
["כל הרואה דבר ערוה ואינו זן את עיניו ממנו זוכה ומקבל פני השכינה"]
העיקר שהמדרש מדבר עליו הוא "האם אתה זן את עינך מהמראה הזה?"
האם אתה נהנה ממנו?
האם אתה משהה את עינך עליו?
האם אתה מסובב את ראשך?

אחר כך השאלה היא:
האם אתה מהרהר באותה אשה. או אולי אתה מסלק אותה ממחשבתך?
וזה דבר שהוא ביכולתו של כל אדם שמחליט לשמור על ["קדושת המחשבה"].

אחר כך באה ["קדושת הדיבור"]. לדעת לא לדבר על דברים כאלו. לא לדבר ולא לשמוע אותם. לא ברדיו ולא במסיבת ליצים.

אחר כך באה ["קדושת המעשה"]. - אתה שואל מתי זה נקרא הוצאת זרע לבטלה?
חכמינו אמרו "כל המקשה עצמו - יהא בנידוי" - (מסכת כלה פרק ב'). ללמדך כי הרבה לפני שיוצא הזרע אתה כבר בתוך המציאות האומללה הזו. כשהוא יוצא זה מוסיף חטא על פשע. כל המציאות שלפני ההוצאה אסורה. לכן אל תתעסק בשאלה האם אתה חוטא או לא. את התשובה לשאלה הזו תקבל רק בעולם הבא.

בנתיים תשתדל להיות יותר טוב ויותר חיובי. לתקן את מה שקלקלת.
לא להגיע כל למצבים הללו.
לא להגיע כלל לשאלה האם אתה חוטא או לא?
כי בודאי להגיע למצב כמו שהגעת אליו - זה לא טוב.

על זה אמרו חכמינו התרחק מן הכיעור ומן הדומה לו.

ועוד אני מציע לך לא לשקוע ביאוש כלל על מה שקרה. יש לנו בעולם דבר נפלא ושמו תשובה. אתה יכול ברגע אחד להחליט שאתה יוצא מזה. אחד כך יש לך זמן ארוך להתמודד על היצר הזה ולנצח אותו. כן לנצח אותו בגדול. הרבה אנשים שנכשלו - יצאו מזה. הם החליטו לצאת והצליחו.
יכול להיות שלא הצליחו בפעם הראשונה - זה לא נורא. "שבע יפול צדיק וקם".

בהצלחה

ממליץ בחום על ספרו של הרב יהושע שפירא "אשיב ממצולות"