משמעות כתונת הפסים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/02/06 09:37 טז בשבט התשסו

שאלה

אבקש עזרה בהפנייתי לחומר בנושא זה.בהרבה ספרים קראתי על ההכוונה לנושא הקנאה אבל אני מחפשת פירוש או רעיון בכיוון של משמעות הכתנת עצמה...הפסים. למה דווקא כתנת פסים?(לצורך עבודת חקר)אשמח לתשובה מהירה.

בתודה מראש.

תשובה

בס"ד

בגדי מלכות!

וכתב הרמב"ן על שמות פרק כח פסוק ב
"כמו שמצינו בכתנת ועשה לו כתנת פסים (בראשית לז ג), שפירושו מרוקמת כדמות פסים, והיא כתונת תשבץ כמו שפירשתי (לעיל כה ז), והלבישו כבן מלכי קדם וכן הדרך במעיל וכתנת, וכתוב ועליה כתנת פסים כי כן תלבשנה בנות המלך הבתולות מעילים (ש"ב יג יח),

ופירושו כי עליה כתנת פסים נראית ונגלית, כי המנהג ללבוש בנות המלך הבתולות מעילים שתתעלפנה בהן, ונמצא שכתנת הפסים עליה מלבוש עליון, ולכן אמר וכתנת הפסים אשר עליה קרעה:

בהצלחה