מקבץ שאלות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 06/10/03 14:27 י בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום!

הצטברו אצלי כמה שאלות ואשמח אם תוכל לענות לי:

1. אני משתדלת להתמיד באמירת "פרק שירה", יש ברשותי את החוברת הדקה של שירת הבריאה שכוללת 6פרקי שירה. לפני הפרקים יש כמה קטעים לאמירה וגם אחריהם יש קטע קצר. שאלתי- האם עלי לומר בכל יום את כל 6 הפרקים (כאילו שהם נקראים כדבר אחד שאסור להפסיק לאמרו באמצע), או שכל יום פרק אחד? ואם בכל יום פרק אחד, האם לומר בכל פעם מחדש את הקטע שלפני ולאחרי או רק לפני הפרק הראשון ואחרי האחרון?

2. לפי הבנתי מותר לאכול ולשתות משהו קטן לפני התפילה בשבת בבוקר, אך לא הובהר לי אם חייבים לפני האכילה לומר את ברכות השחר או לא?

תודה רבה ויישר כח על העבודה הנהדרת!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

סליחה על האיחור בתשובה .
את יכולה להמשיך במנהגך לומר את פרקי השירה ואין צורך לומר כל יום את הבקשה שלפני ואחרי.
את יכולה לומר רק בסוף קריאת כל הפרקים.
בעניין שאלתך השניה חובת קידוש לנשים שלא חייבות בתפילה חלה מיד בבוקר, לעומת הגברים שחובת הקידוש חלה לאחר תפילת שחרית.ולהלכה אם את רגילה להתפלל בכל שבת רק במקרה זה את יכולה לטעום משהו לפני התפילה ורצוי שתיה ולא אכילה.

בברכה