מפחדת לגלות שאני גויה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 05/08/14 00:46 ט באב התשעד

שאלה

בסיעתא דשמיא,

שלום כבוד הרב, אני בת 17 ובכיתה ג לערך גיליתי שאינני יהודיה.

מאותו היום הבטחתי לעצמי שאם השם ייראה לי השגחה פרטית בעזרתו ורחמנותו אני אתגייר בגיל 18.

עכשיו אני בת 17 ולפני שנה וחצי כבר חזרתי בתשובה ללא גיור.

השם יודע כמה קשה לי כל החזרה בתשובה, ועל כל הקשיים שאני מתגברת עליהם כל יום מחדש: צניעות תהילים ברכות תפילות וחסדים - אני עושה ומקיימת ברוך ה׳.

אך אפילו לא נרשמתי עדיין לאולפן גיור(בעזרת השם עוד כמה שבועות!)

עכשיו לאחרונה באמת לקחתי צעד קדימה ואני רוצה רק עוד ועוד להתחזק!!! אז התחלתי ללכת לשיעורי תורה, ואני נורא נהנית והרבנית פשוט מדהימה ואין כמוהה.

כמה היא מחזקת אותנו. את כל הבנות!!!

עכשיו אני כבר כמה שיעורים באמת באמת רוצה אולי שהיא תהיה הרבנית שלי, אבל היא לא יודעת שאינני יהודיה, אני מפוחדת למוות לספר לה או למישהיא שם בכלל, אני מתביישת בזה שנולדתי גויה מתביישת בזה פחד מוות.

תשובה

שלום וברכה,

ראשית ברצוני לברך אותך על הצעד העצום שאת עושה כעת ורוצה להמשיך לעשות.
"בְּרוּכָה אַתְּ לַה' בִּתִּי" (רות פרק ג, י).
אין ספק שבחירתך היא קשה מאוד, אך היא מרשימה עד מאוד, וראויה להערכה רבה.

חשוב שתדעי שאין לך כלל מה להתבייש במי שאת, ולמציאות שבה נולדת. לא עשית שום דבר רע בכך שנולדת כגויה. עצם רצונך להתקרב אל עם ישראל הוא מעשה אצילי וראוי לשבח רב.

אינך צריכה לחשוש לשתף את הרבנית שלך בכך.
אם היא אישה הגונה ונעימה (כפי שהיטבת לתאר) היא תקבל אותך בסבר פנים יפות, ואף תתפעל עוד יותר מרצונך להתחבר אל עם ישראל.

דבר נוסף שחשוב לדעת.
את קיום המצוות צריך לעשות מתוך נחת ושמחה.
אם את כל היום במלחמות ומאבקים זה לא טוב. צריך לבחון מדוע כל כך קשה לך. קיום המצוות צריך להיות מלווה באווירה נעימה וטובה. כשאדם כל הזמן נמצא במלחמות הוא יכול פשוט להתמוטט, ומאוד חבל ככה לגשת לקבלת התורה. נסי להתרגל לתורה והמצוות ולהתחבר אליהם בנחת ושמחה. ולאחר מכן, תוך התייעצות עם רבותייך, תתקדמי לשלב הגיור המושלם.

חשבי היטב על הדרך בה את רוצה לבחור, שהרי שכפי שאת יודעת אינך חייבת להתגייר.
אך אם את שלימה ברצון לדבוק בעם ישראל - עם ישראל כולו יקבל אותך בחיבוק גדול, ואהבה עצומה.
מי לנו גדולה מרות המואביה שהייתה אמה של מלכות, וממנה יצא דוד מלך ישראל.

יהי ה' עמך, ויצליח דרכך בכל מעשה ידיך.

בהצלחה רבה,

הלל מרצבך