מעשר כספים

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 18/02/15 01:58 כט בשבט התשעה

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני בת 27 ונאלצתי בחודשים האחרונים לגור לבד. אני עובדת בשתי עבודות על מנת לממן את עצמי. השאיפה היא להגיע ל5500 שח. כרגע אני עדיין במינוס וההוצאות גדולות מההכנסות (שכר דירה, הלוואה על לימודים קודמים ופסיכולוג- 800 שח בחודש). בשנה הבאה אני שואפת להתקבל לתואר שני, דבר שאם יתרחש יגבה ממני המון כסף שאני מנסה לחסוך.

האם לאור מצבי מותר לי לעשר פחות כספים בחודש?

תודה רבה ויום טוב,

אדוה.

תשובה

כן. אם את לא מצליחה להתאזן כלכלית מסיבות אובייקטיביות אינך צריכה להפריש מעשר. שהרי מינוס בבנק הוא בעצם לקיחת הלוואה מהבנק. ואין צריך לקחת הלוואה על מנת לשלם מעשר כספים.