מעשר כספים-חניכים...

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 15/06/12 17:26 כה בסיון התשעב

שאלה

בתור מדריך-האם מותר להשתמש בכספי מעשר כספים- על מנת לקנות צ'ופרים, או להכין פעולה שווה (שמצריכה כסף...) לחניכים?

תשובה

בעזה"י

שלום,

מעשר כספים אמור לשמש לצדקה או לחסד.
ניתן גם להשתמש בו לקיים מצוות שאדם לא מחוייב בהם בכל מקרה.
השאלה היא האם לקנות צ'ופרים לחניכים- נחשב מצווה או צדקה?

ייתכן לומר שאם מדובר בחניכים שמגיעים מבתים שאין בהם שפע ולעיתים רחוקות נהנים מצ'ופרים או מפינוק מיוחד- ייתכן ויש היתר לעשות שימוש בכספי מעשר.
וכל זה רק אם ללא כספי המעשר לא היה תקציב לשדרג את הפעולה- כי אם יש תקציב נפרד, אין סיבה לקחת ממעשר הכספים.

אבל תחשוב על זה גם חינוכית, אם חניכך יידעו שאתה משתמש מעשר כספים שמיועד למצווה ולצדקה לקנות להם במבה (לדוגמא)- האם זה מעלה בעיניהם את ערך המצווה?

אפשר להקדיש את הכסף כדי לארגן לחניכים פעילות התנדבותית כל שהיא (הסעה לבית אבות או לקנות מצרכים לנזקקים וכו').

בברכה
אור