מניעת חתונה ע"י הורים

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 14/05/14 14:52 יד באייר התשעד

שאלה

שלום הרב,

ברצוני לשאול,

אני יוצאת עם בחור מקסים חמישה וחצי חודשים והחלטנו ב"ה לפני כשבועיים להתחתן ולהקים יחד את ביתנו.

משפחתי שמחה מאוד על החלטתינו אך אמו של בן זוגי אינה רוצה להכיר בעצם ההחלטה על החתונה כיוון שיש לה שתי בנות שעדיין לא התחתנו [אחת בת 30 והשניה בת 27] ובן זוגי בן 22.

היא טוענת כי היא מפחדת שלבנותיה ישרף המזל בגלל אחיהן הצעיר שרוצה להתחתן לפניהן.

כידוע אם מחליטים על חתונה הורי החתן מוזמנים להורי הכלה, אך אמו של בן זוגי מסרבת לבוא לביתי לפגוש את הורי ולהכיר בחתונה בגלל פחד שבנותיה לא יצליחו להתחתן ויסגר חס ושלום מזלן.

אנחנו רוצים מאוד להתחתן אך אמו של בן זוגי מונעת זאת מאיתנו ודבר זה מצער אותנו מאוד.

חשוב לומר כי בן זוגי קיים שיחה עם אחיותיו הגדולות הרווקות והן שמחו מאוד בהחלטתנו ותומכות בנו מאוד למרות החלטת אימן.

נשמח לשמוע את דעתו של הרב בעניין,

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה,

הסיפור שאת משתפת בהחלט כואב.
יהיה חבל מאוד אם בגלל אמו של הבחור לא תתחתנו.

לגופם של דברים, וודאי שנושא המזלות לא שייך במקרה זה, ואף ייתכן שהעניין בדיוק הפוך. זאת אורמת שאחר שהבן יתחתן הדבר יגרום לאחיותיו להינשא הרבה יותר מהר.

ובכל אופן, לפי שעושים צעד חריג של חתונה ללא הסכמת אמו של הבחור או צעד של הצבת עובדות בניגוד לרצונם של ההורים, יש לעשות את כל ההשתדלות כדי לרצות את אמו של הבחור.
ולכן נראה לי שהבחור צריך לבקש מאמו שתשוחח עם רב כלשהו שתסביר את טענותיה, והרב כבר יסביר לה שאסור למנוע משידוך להתממש בגלל סיבות חיצוניות.
המנהג להשיא את הבת הבכורה קודם הוא מנהגם של אנשי לבן הארמי, כידוע. אך לבטל שידוך בגלל זה הוא דבר שאינו ראוי כלל ועיקר.

בתפילה שאמו של הבחור תתרצה בקרוב, ותינשאו בקרוב,
בברכה רבה

הלל מרצבך