מנהגים ביחס לס

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 22/07/04 19:20 ד באב התשסד

שאלה

שלום רב,

תהיתי בסוגיה הבאה: ס"ת אשכנזי במנין בני עדות המזרח הגביהו את הספר עם פתיחת ארון הקודש והגביהו את הספר בהתאם למנהג הספרדים. הספר הועבר "בהגבה" אל הבימה, ושם החלו בקריאתו. בסיום גללו את הספר ללא הגבה או גלילה מכובדת, כמעט כלאחר יד בזמן קריאת ההפטרה.

ולהיפך; ס"ת 'ספרדי' במנין אשכנזי נראה כי נכון יותר להגביה אותו לפני הקריאה. ובסיום לסגור אותו, ולהניחו אחר כבוד על הבימה עד החזרתו לאר"ק. והכל לפי המבנה הפיזי של ס"ת.

האם יש מקום לפסוק כי את המנהגים הקשורים לס"ת יקבעו על פי סוג ומבנה הספר, ולא על פי מנהג המנין?

בכבוד רב,

יהודה הכהן

תשובה

יהורה שלום רב
מנהגי ם והלכות הקשורים לס"ת כגון הגבהה וכ' אינם ניגזרים מסוג הספר אלא לפי עדת המתפללים
שבת שלום מיכאל ברום