מכירת חמץ

חדשות כיפה הרב דוד לוי 02/04/09 14:42 ח בניסן התשסט

שאלה

לכבוד הרב שלום,

אנחנו במצב כלכלי די קשה וכמה חודשים נתמכנו על ידי אירגון צדקה מסום. פעם בחודש היינו מקבלים חבילה עם מוצרים יבשים ביניהם גריסים, אטריות וכו'.

עכשיו נשאר לנו הרבה שקיות גריסים, כי לא כל כך אכלנו את זה וגם כמה שקיות אטריות, פתיתים, אבקת מרק עף - הכל סגור. האם ניתן למכור את הדברים הנ"ל במכירת חמץ ולהשתמש בהם אחרי פסח?

ועוד שאלה:

האם מותר להשתמש בקמח מצה לפני פסח? הקמח הלבן נגמר ואני רוצה להכין עוגה לילדים לימים שלפני פסח לפנק אותם.

תודה רבה וחג פסח כשר ושמח.

תשובה

כן במצבכם מותר לכם לכלול את זה במכירת חמץ.
להשאיר בארון סגור היטב או [קשירה] או מחוץ למטבח
לכתוב על זה חמץ ולמכור במכירת חמץ.
כדאי להקפיד לעשות מכירה מסודרת פנים אל פנים על ידי אחד ההורים ולציין שם כתובת ואם יש לכם אז גם טלפון נייד

מותר להשתמש בקמח מצה לפני פסח. יש המחמירים בערב פסח אחרי הצהרים ואינכם חייבים לנהוג כמותם
חג חרות שמח דוד לוי