מכירה במחיר גבוה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 04/04/09 23:18 י בניסן התשסט

שאלה

כבוד הרב,

שלום רב, האם מותר למכור דגלים במחיר גבוה בהרבה מהמחיר המקורי-כשקונים מהמפעל. (כך נוהגים אלו שמוכרים דגלים), האם אין בזה גזל?

אם אפשר מקורות.

תשובה

אפשר, וזה חלק מתחרות השוק אם כך מנהג המקום בענף זה. אגב בכמעט כל התחומים זה המצב ולכן, במה שאינו מוצר יסוד כולנו מוחלים ומשלימים.

מקורות אולי תמצא במוכר ונותן באמונה [=שמוסיף אחוז או סכום קבוע ידוע ואין חלים עליו דיני אונאה] אולי בשו"ע חו"מ סביב סימן רכ"ז (אני כותב זאת מהזיכרון)

בכל מקרה גזל אין בזה.
אם כבר אתה עוסק בענף הדגלים אולי מצוה מהתורה לקנות תוצרת ישראל אפילו אם במקום 100 דגלים נזכה לתלות רק דגל 1.
יש בכך גם מצוות "וחי אחיך עמך" - לדאוג לפרנסת יהודים בארץ ישראל, וגם רעיון רוחני שלא ניתן לחגוג עצמאות עם דגלים מחו"ל - ודברים דומים כתב החת"ס לגבי חילול השם אם בארץ ישראל יחסר בעל מלאכה יהודי באחד המקצועות

בברכת חג שמח וגאולה שלימה דוד לוי