מיקרוגל בעבודה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/03/16 14:28 ה באדר ב'

שאלה

לכבוד הרב שלום,

ראיתי שהרבה שאלות נשאלו לגבי שימוש במיקרוגל בעבודה. אני יוצא מנקודת הנחה שנדובר במיקרוגל טרף (מחממים שם אנשים לא דתיים, בשר וחלב, דברים לא מכוסים, אולי אפילו אוכל לא כשר).

ראיתי בתשובות שיש לדאוג שהקופסא סגורה, ושהיא תהיה מכוסה עם מכסה נוסף (כגון שקית ניילון).

מה שמטריד אותי- לי אין רעיון למשהו אחר חוץ משקית ניילון. ויש לי בעיה עם זה כי לכל הדעות מדובר במשהו לא בריא, ושסביר להניח ששקית כזו פולטת חומרים רעילים ברגע שמחממים אותה במיקרו.

הלכות כשרות חשובות לי מאוד, מאוד. אבל לא ייתכן שהבריאות חשובה פחות (הרי מה שמוגדר "סכנה" הוא חמור בדיוק כמו כל חומרה אחרת, כמו למשל בעניין בשר ודגים).

מה ניתן לעשות? חשוב לי לציין שלאכול את האוכל קר לצערי לא בא בחשבון, ואין לי פתרון אחר חוץ מלהשתמש במיקרוגל הזה.

תודה מראש

יאיר

תשובה

לגבי השימוש במיקרוגל 'טרף' - יניח בין הכלי לבין הצלחת דבר חוצץ. את הכלי יש לעטוף היטב, ויש מחמירים לעטוף בשני כיסויים.
לגבי החימום בניילון - למיטב ידיעתי, אין בעייתיות כאשר הניילון הוא כיסוי שני, כיון שלא עוברים חומרים מהניילון לאוכל.