מינוי נשיא הסנהדרין והדיינים

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 11/07/03 04:59 יא בתמוז התשסג

שאלה

בס"ד

בעבר, בתקופת המקדש, מי היה ממנה את נשיא הסנהדרין? ואת 70 חברי הסנהדרין?

2.מי היה ממנה את 23 חברי הסנהדריות הקטנות בכל עיר?

3.מי היה נותן סמיכה לכל אלה?

תשובה

תשובה:
חברי הסנהדרין היו צריכים להיות בעלי כישורים מיוחדים מופלגין בחוכמת התורה ובעלי מידות ותכונות מיוחדות(בעלי קומה בעלי שררה וכדומה). הציבור ומנהיגיו היו ממנים את חברי הסנהדרין. את נשיא הסנהדרין היו ממנים אנשי הסנהדרין עצמן. כך משמע בסוגיית הג"מ בברכות שחכמי ישראל באותו הדור היו ממנים את הנשיא. אנשי הסנהדרין הקטנה היו ממונין ע"י חברי הסנהדרין הגדולה. לגבי סמיכה, בראשונה כל מי שנסמך איש מאיש עד משה רבנו היה סומך לתלמידיו, אח"כ תיקנו שיהיו סומכין רק ברשות הנשיא.(עיין רמב"ם הלכות סנהדרין פרק א' הלכה ג' וכן פרק ד' הלכה ה').
מיכאל ברום