מיטה חשמלית בשבת

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 28/07/03 15:44 כח בתמוז התשסג

שאלה

אני נכה משותקת ב-4 גפיים הזקוקה לסיעוד 24 ש' ביממה.עד עתה השתמשתי במיטה שמחוברת לחשמל אך מופעלת ע"י לחץ אוויר שמפעיל את מנועי המיטה.לאחרונה התקלקה פונקציה אחת זו שמעלה או מורידה את המיטה. פונקציה זו חשיבותה רבה למי שמטפל בי ע"מ שלא יצטרך להתכופף בשעת הטיפול.פניתי למומחה ומכיוון שלא מייצרים מיטות כאלה וגם היבוא שלהן פסק ואין אפשרות למצוא חלפים,השיב לי המומחה שיש באפשרותי או להפוך את המיטה לחשמלית לגמרי ולכן האלמנט של ההפעלה באמצעות לחץ האוויר שהזכרתי בראש דברי יבוטל.או לקנות מיטה חדשה גם כן חשמלית.השאלה שלי היא אם כן האם יש אפשרות לנכה מסוגי להפעיל מיטה חשמלית בשבת לשם טיפול אישי בי

תשובה

שלום רב.
לדעת הגר"מ אליהו שליט"א צריך ליצור קשר עם מכון צומת ע"מ שיסדר כך שהמיטה תעבוד בשבת ע"י גרמא, וגרמא בשבת לצורף חולה מותרת.
בברכה,
צבי קוסטינר.